Waarom je best wel eens alleen mag zijn

Waarom stilte zo belangrijk is

Alhoewel er introvert en extroverte mensen zijn is er iets wat we allemaal gemeen hebben en dat is dat even alleen zijn ons goed kan doen. Sommige mensen vinden het prettig en andere mensen moeten er niet aan denken. Hier zijn 6 redenen om eens in de zoveel tijd eventjes alleen te zijn.

Dit is overigens geen betoog om een kluizenaar te worden maar om gewoon eens wat meer tijd met je zelf te spenderen.

#1 Je laadt je zelf

Het leven is fijn als je leuke familie en vrienden hebt maar het is wel behoorlijk druk. Je bent namelijk constant in aanraking met de gedachten, emoties en problemen van andere mensen en dit kan nogal vermoeiend zijn. Door eens even tijd met je zelf te spenderen heb je de tijd om al die gedachten en emoties te verwerken op je eigen tempo. En laten we eerlijk zijn, hoe gezellig je ook bent, niemand heeft wat aan je als je hoofd vol zit met gedachten.

#2 Je reflecteert meer.

Het leven gaat snel en je spendeert al zoveel tijd aan de gedachten, emoties en problemen van andere mensen. Kom je er eigenlijk wel aan toe om eens aan je eigen gedachten, emoties en problemen te verwerken?. Reflectie is nu eenmaal noodzakelijk om in te zien waar je staat in het leven zodat je weet wat je vervolgens moet doen om verder te gaan in het leven.

#3 Je komt in aanraking met je eigen emoties.

Naarmate je tijd aan je zelf besteed kom je ook meer in aanraking met je eigen emoties. Zoals in de eerdere alinea’s al vermeld werd bestaat het leven uit een kookpot aan gedachten en emoties. Als je je eigen gedachten en emoties rustig kan verwerken kan je ook veel makkelijker andermans gedachten en emoties verwerken en waardevol zijn voor de personen waarvan je houdt.

#4 Je doet dingen die JIJ leuk vindt.

Normaal gesproken sluit je altijd compromissen met andere mensen zodat het ook afstemt op wat zij leuk vinden maar daar offer je wel een gedeelte van wat je zelf leuk vind op (Of je moet een behoorlijke egoïst zijn). Als je alleen bent kun je lekker doen waar jij zin in hebt, die ene serie die niemand met je wil kijken? Pak de popcorn en de cola, zet je Netflix maar aan en bingewatchen maar!

#5 Je wordt productiever

Vrienden zijn leuk, en begrijp me niet verkeerd ik houdt van mijn vriendin en kan niet zonder mijn vrienden. Maar als Ruurd zijn shirt uittrekt en wilde verhalen begint te vertellen met een pilsje in zijn hand dan… Je begrijpt waar dit naartoe gaat. Het komt er op neer dat vrienden en familie leuk zijn maar ook afleidend kunnen zijn en dat is niet altijd even handig.

#6 Je hecht meer waarde aan je eigen mening

Natuurlijk verkies ik de mening van mijn oom over die van mij wanneer het neerkomt om elektrische bedrading aanleggen in het huis, hij is immers elektricien, echter leg je niet erg vaak bedrading aan in je huis, het is eerder een eenmalig iets.

Het punt is, als je niet alleen kan zijn ben je eerder geneigd om afhankelijk te zijn van de mening en goedkeuring van anderen. En als je alleen bent is er niemand om je heen die je kan afkraken of opbeuren, alleen jij kan dat dan en dat is belangrijk.

Je mag best wel eens wat meer vertrouwen op je eigen instinct, want naar wie ga je toe als jouw adviesgever er op een dag niet meer is?

Volg Omar

Omar Boussaïd

Omar is een 19-jarige student Marketing en Communicatie die alleen maar planten eet en schreeuwmuziek luistert. Verder is hij ook een blogger en internet marketeer. In zijn dagelijkse strijd om de productiefste blogger van het Noorden te worden deelt hij zijn laatste bevindingen. Elke Maandag, Woensdag en Vrijdag een nieuwe blog!
Omar Boussaïd
Volg Omar

Latest posts by Omar Boussaïd (see all)

Ook handig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*