Hoe ik 3 keer per week een blog post.

Bloggen is en blijft een creatief iets dat tijd en inspiratie vergt en soms heb je gewoon van die momenten waarop je beiden gewoon niet hebt. En als je ook nog eens deadlines hebt dan kan dat heel vervelend zijn. Maar er is een manier waarmee je zulke hoge tempo’s aan kan blijven houden…

Ook ik heb zo af en toe mijn momenten waarop ik tijd noch inspiratie heb maar toch heb ik vanaf het begin af aan geen enkele deadline gemist. Hoe ik dat voor elkaar krijg? Simpel, door voorbereiding en planning.

Van fulltime chaoot naar fulltime blogger.

Om eerlijk met jullie te zijn, diep van binnen ben ik een onmogelijke chaoot. Een jaar geleden bestond de georganiseerde en op tijd komende ik niet. Ik was vrijwel altijd te laat en had een hekel aan welke vorm van structuur dan ook, bij woorden als voorbereiding en planning stopte ik als het ware vingers in mijn oren.

Sterker nog mijn maat ‘Motten’ heeft er zelfs voor gezorgd dat dit in het jaar boek werd vereeuwigd.

Marten

Motten, je bent mijn held.

Maar vandaag de dag krijg ik het toch voor elkaar om elke maandag, woensdag en vrijdag een nieuw blogbericht te posten. En dit doe ik dus echt door middel van voorbereiding en planning.

Hoe ik dit doe.

Het begon allemaal 2 maanden geleden. Ik had het idee om te bloggen over mijn bevindingen en ervaringen als lifehacker. Maar aangezien ik van me zelf wist dat ik vaak genoeg onderbroken zou worden tijdens mijn schrijf sessies besloot ik om niet direct alles te publiceren.

In plaats daarvan verzamelde ik eerst een goed aantal blogposts waarmee ik dus een maandje vooruit kon. Op die manier gaf ik me zelf een maand lang de tijd om zonder deadline stres een nieuw arsenaal aan blogposts te schrijven.

Nu ik eenmaal vrij was van deadline stres kon ik met een gerust hart schrijven en geloof me dat schrijft stukken ontspannender dan ‘Schiet op! Morgen om 7 uur moet er een blog online staan!”.

Ik sta gewoon om 6 uur op, neem een ontbijtje en ik begin aan mijn meditatie en ochtend reflectie. Om 7 uur zorg ik er voor dat de blog  van die dag online staat en begin ik direct met het schrijven van een nieuw artikel. Tegen 9 uur ben ik daar klaar mee, sla ik het op als een concept en verzorg ik mijn social media en promotie.

Vervolgens neem ik een pauze, maak ik een wandeling of iets anders waarmee ik het schrijven even uit mijn hoofd kan zetten. Als ik weer terugkeer naar mijn laptop zoek ik alvast wat ideetjes op die ik uit wil proberen en schrijf ik mijn ‘skeletjes’ uit. Vraag me overigens niet waarom ik deze dingen skeletjes noem maar het zijn een soort van schema’s.

Mijn skeletjes zijn simpelweg een paar alinea’s met daarin elke kern van de alinea samengevat in steekwoorden, krabbeltjes en zinnen.  Aan de hand van deze skeletjes schrijf ik dan meestal een blog.

Het komt er op neer dat ik vrijwel elke dag een nieuw artikel schrijf en als het een dieper dan gewoonlijk artikel is om de twee dagen. Wat minus een foutmarge uitkomt op 18 tot 25 blogs per maand en dat terwijl ik er maar 12 per maand nodig heb. Waardoor ik dus altijd genoeg blogposts op voorraad heb en dat is best wel prettig.

Want soms zijn er gewoon van die dagen waarop het allemaal niet wil omdat er iets tussen komt of je totaal geen inspiratie hebt. En dan is het wel een rustgevend gevoel om als nog een handjevol blogposts klaar te hebben.

Ja maar zoveel tijd heb ik niet.

Ik moet wel toegeven dat ik nu vakantie heb en dat ik daardoor veel meer tijd heb om te schrijven gezien ik normaal gesproken al om 8 uur in de bus naar school zit. En een gemiddelde schrijf sessie ,mits niemand me stoort, duurt mij anderhalf tot 2 uur. Dus als ik ook nog wil mediteren en ontbijten in de ochtend gaat dat nogal krapjes worden.

Ik zal wel zien hoeveel tijd ik vrij kan maken voor het schrijven van blogs, wellicht krijg ik het zo druk dat ik helemaal niet kan schrijven. Maar dat geeft dan ook niks want tot de herfst vakantie toe zit ik wel goed op het moment.

En als het echt niet anders kan dan kan ik altijd nog wel in het weekend schrijven aangezien ik in het weekend nooit uitslaap.

Kort samengevat: voor je een blog begint of met deadlines gaat werken, zorg er voor dat je al vast wat voor de hand hebt. En plan het schrijven van je blogposts gewoon door de week heen.

 

 

Volg Omar

Omar Boussaïd

Omar is een 19-jarige student Marketing en Communicatie die alleen maar planten eet en schreeuwmuziek luistert. Verder is hij ook een blogger en internet marketeer. In zijn dagelijkse strijd om de productiefste blogger van het Noorden te worden deelt hij zijn laatste bevindingen. Elke Maandag, Woensdag en Vrijdag een nieuwe blog!
Omar Boussaïd
Volg Omar

Latest posts by Omar Boussaïd (see all)

Ook handig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*