Een goed begin van de dag: zen ochtenden

Goed begin van de dag

We hebben allemaal weleens die dagen gehad waarin we gehaast de deur uitrenden zonder ook maar te ontbijten om nog net op tijd op school of werk te komen. Ochtenden hoeven niet vervelend en haastig te zijn, door je ochtend goed te organiseren kun je volledig uitgerust en met genoeg energie de dag door.

Wordt ietsjes vroeger wakker.

Je kunt je zelf wat meer tijd in de ochtend gunnen door wat eerder op te staan, hier komt natuurlijk ook bij dat je wat eerder naar bed zal moeten gaan. Om dit te kunnen doen kun je het beste beginnen met elke week 10 minuten eerder op te staan.

Stel voor je wil om 6 uur op staan in plaats van half 7 dan begin je de eerste week om 20 over 6, vervolgens 10 over 6 en daarna om 6 uur. Op deze manier voelt het natuurlijker aan en zal je minder geneigd zijn om in bed te blijven.

Zelfs al zou je maar een halfuur eerder uit bed gaan het kan je zeeën aan tijd besparen mits je ook de volgende tips volgt.

Mediteer.

Mij is altijd verteld dat mediteren van den duivel is en dat het iets is voor wiet rokende boomknuffelaars, ondertussen weet ik gelukkig wel beter.

Voor mijn geen chakra’s en mantra’s of andere New Age dingen, ik zorg er gewoon voor dat ik elke ochtend even 10 minuten tot rust kom door me op mijn ademhaling en niks anders te focussen. Dit staat me toe om rustig en kalm te blijven waardoor ik beter in staat ben om helder en creatief na te denken.

Na een goede meditatie sessie ben ik vrijwel altijd minder gestrest door de dag heen en heb ik meer oog voor kleine details die ik normaal gesproken door alle haast over het hoofd zou zien.

Blijf van je smartphone en tv af.

Als er een duivel bestaat dan is dat je smartphone wel, zorg er gewoon voor dat je in de ochtend in alle rust geniet van je ontbijt, tijd en familie.

Op die manier blijf je door de dag beter geconcentreerd, smartphones en dergelijke zijn praktisch gezien aandacht-vampiers die je hele ochtend in beslag kunnen nemen.

Bovendien zetten apparaten onze hersenen direct in de ‘aan het werk’ stand wat niet de bedoeling is als je de ochtend relaxed en kalm wil beginnen.

Houdt dingen simpel.

Ik heb ook mijn Start Up CEO wannabe periodes gekend waarin ik vroeg wilde opstaan zoals Tim Cook (5:00 AM) om vervolgens voor klokslag 6 de wereld veroverd te hebben.

Nu is het niet zo zeer een gek idee om vroeg op te staan om productief te zijn maar je moet je ochtend gewoon simpel houden en er niet al te veel verplichtingen in gaan proppen.

Op het moment sta ik nog steeds om 5 uur op en voor 7 uur heb ik gemediteerd, gelezen, mijn sites gecheckt een plan voor de dag klaar.

Heb iets waar je naar uitkijkt.

Als je net zoals mij een gecompliceerde relatie met je bed hebt dan kan het fijn zijn om iets te hebben waar je naar uit kijkt.

Voor mij is dat op de bank zitten met een lekker bakje koffie en lekker verdwijnen in een goed boek maar het kan net zo goed het lezen van de krant zijn, yoga of hardlopen. Of misschien heb je iets heerlijks voor ontbijt zoals een verse fruitsalade.

Doe vooral dingen waar je echt naar uit kijkt en niet dingen die volgens jou zouden moeten maar waar je echt totaal geen zin in hebt dit werkt namelijk averechts.

Geniet van de tijd en haast je niet.

Zorg er in ieder geval voor dat je vroeg genoeg op staat om lekker van je ochtend te kunnen genieten en ook tussen het afwisselen van dingen zoals van meditatie naar koffie en lezen zou geen haast moeten zitten. In de ochtend ben je gewoon lekker relaxed zodat je de komende 8 uur op het werk lekker aan kan.

Nu hoef je dit natuurlijk niet allemaal direct toe te passen op je leven maar naarmate je een of twee dingen overneemt kan je ochtend en waarschijnlijk ook je leven stukken aangenamer worden.

Volg Omar

Omar Boussaïd

Omar is een 19-jarige student Marketing en Communicatie die alleen maar planten eet en schreeuwmuziek luistert. Verder is hij ook een blogger en internet marketeer. In zijn dagelijkse strijd om de productiefste blogger van het Noorden te worden deelt hij zijn laatste bevindingen. Elke Maandag, Woensdag en Vrijdag een nieuwe blog!
Omar Boussaïd
Volg Omar

Latest posts by Omar Boussaïd (see all)

Ook handig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*