Dit zijn 5 redenen waarom jij niet meer geld verdient

Niet iedereen is super materialistisch maar wat extra’s verdienen is nooit verkeerd toch? Meer geld betekend meer zekerheid en daarmee ook prettiger leven.

#1 Je investeert niet genoeg in je zelf.

“Je meest waardevolle bezit ben jij” is een bekende quote van een van de rijkste personen op aarde, Warren Buffet. Natuurlijk kun je gaan investeren in aandelen, ontroerend goed of andere zaken maar het belangrijkste is dat je in je zelf investeert. Jij bent immers de persoon die verantwoordelijk is voor je eigen geld en dus de beslissende stappen moet zetten in het uitbreiden van je vermogen.

Dus rust je zelf uit met meer kennis, vaardigheden, ervaring en gezondheid. Hierdoor zal je meer waard zijn voor toekomstige werkgevers, je zult in staat zijn betere financiële beslissingen te maken en uiteindelijk zal je dus ook meer geld gaan verdienen.

#2 Je doet alleen maar wat van je verwacht wordt

Doelstellingen zijn uiteraard nodig in het leven om succes te behalen maar laat je niet weerhouden door je doelstellingen. Als we bijvoorbeeld kijken naar marathonrenners dan wordt er altijd 42,2 kilometer gerend maar stel je eens voor dat die 42,2 werd uitgebreid tot 44 of 45 kilometer dan zouden de meeste renners daar waarschijnlijk geen problemen mee hebben.

Maar toch wordt er altijd gestopt bij de 42,2 kilometer omdat dat simpel weg het doel is. Het is niet verkeerd om doelstellingen te zetten maar wat meer presteren dan je doelstelling is ook geen slecht idee.

#3 Je doet niks met je geld

Laat je geld vooral niet liggen wegrotten op je spaarrekening want dat is gewoon doodzonde. Zeker aangezien de gemiddelde rente van een internet spaarrekening 1,1% is. Alhoewel het geen kwaad kan om een appeltje voor de dorst te hebben is het ook aan te raden om wat te experimenteren met je kapitaal.

Geld maakt immers geld, betaal je hypotheek wat vroeger af, ga investeren in kleine ondernemingen via crowdfunding, doe eens gek en zet zonnepanelen op je dak. Investeer in een opleiding of cursus of in andere kansen. Al deze opties zijn in ieder geval rendabeler dan een simpele spaarrekening.

#4 Je blijft te lang hangen in je comfortzone.

Het is verleidelijk om te blijven hangen bij je eerste baan maar of dat ook verstandig is wat anders. Krijg je wel genoeg uitdaging bij je huidige baan? En zijn er wel genoeg kansen om je zelf te ontwikkelen en door te groeien? Neem als maatregel dat er kansen voor jou moeten liggen mits je bij een bedrijf wil blijven zo niet dan is het tijd om afscheid te nemen.

Natuurlijk, bij je veilige baan blijven mag je misschien wel voorzien van een loonstrookje maar voor hoe lang nog?  Zelfs werkloos zijn kan nuttiger zijn dan vast zitten bij een baan die niet voldoet aan deze eisen, waarom? Omdat je dan in ieder geval voldoende tijd hebt om in je zelf te investeren.

#5 Je spendeert je tijd niet goed.

Er zijn genoeg mensen die er van dromen om een of ander passief inkomen te hebben zodat ze lekker weg kunnen dromen op Hawaï en de hele dag uit kokosnoten kunnen drinken. Maar vaak genoeg is het excuus op het verwezenlijken van die droom dan: Daar heb ik geen tijd voor, wat in vrijwel alle gevallen niet waar is.

Het zal de meeste mensen verbazen hoeveel tijd ze wel niet hebben maar ze weten gewoon niet waar ze het laten en benutten het niet goed. Een week heeft 7 dagen en elke dag heeft 24 uur en daarmee 1440 minuten en dat is best wel veel, laat dat even inzinken. Op welke onnodige bezigheid kan jij je zelf dagelijks meest betrappen? Tv? Netflix? Facebook?

Volg Omar

Omar Boussaïd

Omar is een 19-jarige student Marketing en Communicatie die alleen maar planten eet en schreeuwmuziek luistert. Verder is hij ook een blogger en internet marketeer. In zijn dagelijkse strijd om de productiefste blogger van het Noorden te worden deelt hij zijn laatste bevindingen. Elke Maandag, Woensdag en Vrijdag een nieuwe blog!
Omar Boussaïd
Volg Omar

Latest posts by Omar Boussaïd (see all)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*