6 simpele tips voor een beter humeur

Het schijnt in deze drukke wereld tegenwoordig erg moeilijk te zijn om niet mentaal in te storten. Relaties die fout gaan, rekeningen die betaald moeten worden en een boel andere situaties kunnen erg stres gevend zijn. Het kan zelfs zo zijn dat die stres op een gegeven moment lijdt naar langdurig somber zijn of zelfs depressie.

Maar, er is ook goed nieuws, vaak genoeg zijn de oorzaken van deze frustraties makkelijk te linken aan het niet genoeg tijd voor je zelf hebben. Gezien jij dus grotendeels verantwoordelijk bent voor de frustraties is het ook erg makkelijk om deze frustraties op te lossen. Hier zijn 6 tips die je kunt toepassen om een gelukkiger leven te lijden.

#1 Slaap

Wie houdt er niet van een goed dutje? of het nou voor 20 minuten is of 2 uur. Er is weinig in de wereld dat kan matchen aan het frisse gevoel van genoeg slaap. In feite, uit onderzoek blijkt dat er een directe link is tussen je humeur en hoeveel slaap je krijgt.

Dus nu we dat weten is het logisch dat een goed getimed schoonheidsslaapje je vrolijker maakt. Als je een beetje down bent op het moment dan heb je in ieder geval een goed excuus om te slapen.

Tip: Neem een powernap tegen 2 uur ’s middags. Rond deze tijd raakt je lichaam namelijk vermoeid.

#2 Neem een wandeling door de natuur

Denk eens terug aan al die tijden dat je door de bossen hebt gewandeld als kind. Misschien ben je weleens kastanjes gaan rapen of heb je wel eens hutten gebouwd. De natuur doet een mens gewoon goed. Een van de dingen waar veel wetenschappers het mee eens zijn is dat je omgeving effect heeft op je humeur. Omringd worden door de zon die je lichaam verwarmd, het gezang van vogels en het waaien van de boomtoppen is soms precies wat je nodig hebt.

Door simpelweg je omgeving eens in de zoveel tijd te veranderen geef je je hersenen de kans om te genieten van de omgeving in plaats van te denken aan de problemen in je leven. Leef je leven in het nu, de mensen die dit doen zijn over het algemeen gelukkiger.

#3 Lach

Lachten tot je ogen tranen. Het idee alleen al brengt een glimlach op het gezicht bij vele mensen omdat je zelf goede herinneringen hebt aan zulke momenten. Het is dan ook wetenschappelijk bewezen dat wanneer je lacht, in je hersenen een gedeelte wordt geactiveerd dat gelinkt wordt aan een goed humeur. Lachen met vrienden voelt sowieso altijd goed. Bovendien volgt er na een goede grap bijna altijd wel weer een andere goede grap. Als een simpel lachje al goed voor je kan zijn, denk dan eens aan wat een hele lachbui wel niet kan doen.

#4 Haal (of denk aan) een frisse neus bij de zee

Beeld je zelf in bij de kust. Of het nou op een klif op een pier is is niet relevant. Het gevoel van de koude zeewind in je gezicht, het verfrissende en wakkermakende gevoel dat je krijgt als je daar staat. Zelfs al denken aan de zee kan je hersenen inspireren om te denken aan rustgevende dingen. Oh en er wordt ook daadwerkelijk onderzoek gedaan naar zee lucht om te kijken wat de medische voordelen van frisse zee lucht zijn.

#5 Diep adem halen

Diep adem halen is een snelle en directe manier om je zelf te kalmeren. Als je boos en gestrest begint te worden, stop dan direct met wat je aan het doen bent voor een paar seconden en haal diep adem. Oppervlakkig ademhalen schijnt een deel te zijn van de stres van het moderne leven.

#6 Neem een douche

Hoe vaak heb je wel niet onder de douche gestaan en dacht je “damnnnn dat voelt goed” op het moment dat de water je raakte. De warme stralen die langs je rug lopen lijken als het ware je problemen weg te spoelen. Dit stromende water heeft dan ook verrassende effecten over je algemene humeur en gezondheid volgens wetenschappelijk onderzoek.

 

Wellicht verklaar je me nu voor gek en denk je Omar, denk je nu werkelijk dat ik mijn depressie kan genezen met een f***ing warme douche? Ik kan je alvast vertellen, nee natuurlijk is dat niet het geval, maar je zult verbaast staan van de effecten die deze kleine momentjes voor je zelf op een dag kunnen hebben. Probeer het gewoon eens uit en dan kun je later altijd nog klagen over hoe slecht mijn adviezen zijn.

 

 

 

 

 

Volg Omar

Omar Boussaïd

Omar is een 19-jarige student Marketing en Communicatie die alleen maar planten eet en schreeuwmuziek luistert. Verder is hij ook een blogger en internet marketeer. In zijn dagelijkse strijd om de productiefste blogger van het Noorden te worden deelt hij zijn laatste bevindingen. Elke Maandag, Woensdag en Vrijdag een nieuwe blog!
Omar Boussaïd
Volg Omar

Latest posts by Omar Boussaïd (see all)

Ook handig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*