3 ochtend rituelen die je de hele dag productief kunnen houden.

De ene leest graag een krantje en drinkt een kop koffie en de andere gaat liever te wandelen met de hond. Het begin van je dag zegt veel over hoe de rest van je dag zal verlopen. Dus wat als je jouw dag met een productiviteitsboost kan beginnen waardoor je de rest van de dag productief kan blijven? 

Hier zijn 3 dingen die je in je ochtend kan doen om je dag productiever te maken.

Schrijven

Bij schrijven denken veel mensen al gauw aan school of werk maar schrijven is iets wat voor ieder persoon is weggelegd en heel goed voor je geestelijke gezondheid is. Je hoeft niet per direct Jan Terlouw of Thea Beckman te zijn, het gaat hier gewoon om het opschrijven van je gedachten om ze makkelijker los te laten. Al schrijf je maar 5 minuten per ochtend, het opschrijven van je gedachten heeft een positief effect op je hersenen.

Wat ook een effectieve variant kan zijn is het opschrijven van 3 dingen waar je dankbaar voor bent.

Mediteren

Meditatie wordt over het algemeen gezien als iets dat slechts weggelegd is voor monniken en CEO’s die zeeën van tijd hebben voor meditatie en dergelijke. Dit is echter niet waar, al mediteer je maar een paar minuten in de ochtend. Door te mediteren verkrijg je meer controle over je gedachten en gevoelens waardoor je negatieve gevoelens ook makkelijker kan afscheiden.

Niet alleen heeft meditatie effect op je geestelijke gezondheid het draagt ook bij aan je fysieke gezondheid, zo krijg je er onder andere een lagere bloeddruk door.

Sporten

Sporten is gezond en sporten in de ochtend kan je ook nog eens productiever maken. Door te sporten in de ochtend wordt je over het algemeen ook slimmer, vrolijker en minder gestrest. Je hoeft niet eens te denken aan een sportschool, wat simpele thuis cardio kan al genoeg zijn. Denk aan hardlopen, crunches of pushups. 5 minuten kan al genoeg impact hebben om je dag productiever te maken, het kan je humeur verbeteren, positief denken stimuleren en je metabolisme opkrikken. Bovendien wordt je er direct ook goed wakker van.

Excuses voor dit korte artikel, dit valt te verwijten aan enkele noodzakelijke stage opdrachten en ik hoop het binnenkort uit te breiden.

Volg Omar

Omar Boussaïd

Omar is een 19-jarige student Marketing en Communicatie die alleen maar planten eet en schreeuwmuziek luistert. Verder is hij ook een blogger en internet marketeer. In zijn dagelijkse strijd om de productiefste blogger van het Noorden te worden deelt hij zijn laatste bevindingen. Elke Maandag, Woensdag en Vrijdag een nieuwe blog!
Omar Boussaïd
Volg Omar

Latest posts by Omar Boussaïd (see all)

Ook handig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*